Laddar Evenemang

Max Gomez har ännu inte fyllt 30 men har musikaliskt lärt av de gamla mästarna. Den första låt han lärde sig sjunga var av Johnny Cash och gitarrspelet inspirerades av Big Bill Broonzy. När han började spela live i norra New Mexico var förebilderna Michael Martin Murphey och Ray Wylie Hubbard, två äldre välkända amerikanska folk och countryartister. Men sen dess har Gomez hittat ett eget uttryck och hunnit ge ut ett album och en EP i eget namn. Och nu är det dags för första besöket i Skandinavien. Välkommen, Max Gomez!

Gomez växte upp i Taos som den yngsta av fem syskon. Han själv säger att det därför föll sig naturligt att lyssna på musik från 50 och 60-talet. Vid 10 års ålder fick han sin första gitarr och på den vägen är det. Många spelningar runt om i New Mexico under tidiga tonåren gjorde fan-skaran större och större men det var inte förrän han var 18 år gammal och flyttade till Los Angeles som han började se sitt musicerande som ett jobb.
I början av 20åren spelade han in egna låtar både i New York, L.A. och i Nashville. Debutalbumet ”Rule The World” släpptes 2013 av New West Record, med artistkatalog som Buddy Miller, Steve Earl och John Hiatt.
EP´n ”Me & Joe” producerades av Jim Scott som jobbat med både Tom Petty, Johnny Cash och Lucinda Williams.
Välkomna att lyssna på Max Gomez som sägs vara en av de bästa i sin generation.

På scen 20.00
I puben – Fri entré