Smalspåret Hultsfred - Västervik och omvänt med rälsbuss

Adress: 57730 Visa karta

Adress: 57730

Smalspårsjärnvägen mellan Hultsfred och Västervik är en unik järnväg. Sju mil lång och 891 millimeter bred sträcker den sig från de småländska skogarna i väster, förbi sjöar, små samhällen och jordbruk till skärgårdslandskapet i öster.

Kliv på rälsbussen eller ångtåget, känn av atmosfären och följ med på en annorlunda resa. Här kan du uppleva hur en tågresa såg ut förr. Verksamheten drivs av frivilliga från hela landet. Till exempel får konduktören eller föraren ingen lön, utan dina biljettpengar går direkt till fortsatt drift och underhåll.

Under sommaren 2017 rullar rälsbussarna hela sträckan mellan Hultsfred och Västervik. Välj mellan
flera avgångar varje trafikdag. Tågen går dagligen 8 juli–20 augusti samt tis-, tors- och lördagar
22 augusti–9 september. Åk hela vägen eller gör en kortare tur. Koppla av med lite
fika ombord medan resan bjuder på många vackra vyer. Sedan 1950-talet har de guloranga rälsbussarna vaggat fram på smalspårsjärnvägen; kliv ombord och upplev en tågresa från förr!

Show more

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 49023010
  • Telefonnummer (Bokning)
    +46 495240505

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Palace Hotell

Avstånd: 181 meter
Detta mysiga, familjeägda hotell ligger bara 50 meter från Hultsfreds tågstation i Småland. Från hotellet har du utsikt över den närliggande sjön Hulingen.
Hotell och pensionat

Hotell Hulingen

Avstånd: 276 meter
Det är musiken som har satt Hultsfred på kartan och ingen annanstans i Hultsfred sitter musiken lika djupt i väggarna som på Hotell Hulingen.
Camping

Camping Hultsfred

Avstånd: 1,1 km
Campingen ligger vackert vid sjön Hulingen i Hultsfred. Den är centralt belägen och ligger i ett vackert strövområde intill hembygdsparken.